Αρχή
Τέλος
Ενήλικες
Παιδιά

Αστυπάλαια - Χωριά

ΜΑΛΤΕΖΑΝΑ (ΑΝΑΛΗΨΗ) - Infinity Blue

ΜΑΛΤΕΖΑΝΑ (ΑΝΑΛΗΨΗ)

Η Μαλτεζάνα βρίσκεται 9 χλμ. ΒΑ από τη Χώρα, 10 χλμ. από το Infinity Blue και είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που προσελκύει το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού του νησιού. Συνδέεται οδικώς με την χώρα και οι υπηρεσίες της τοπικής δημόσιας συγκοινωνίας είναι αρκετά τακτικές τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Μαλτεζάνας είναι το λιμανάκι της όπου θα δείτε πολλά ψαροκάικα και τους ντόπιους ψαράδες να τροφοδοτούν τις ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Θα τους βρείτε στο λιμάνι γύρω στο μεσημέρι να επισκευάζουν τα δίχτυα τους και να ετοιμάζονται για το επόμενο ταξίδι τους. Η Μαλτεζάνα έχει μια ιδιαίτερη - αν και άγρια - ομορφιά!
ΒΑΘΥ - Infinity Blue

ΒΑΘΥ

Το Βαθύ βρίσκεται 21 χλμ ΒΑ από τη Χώρα και σε ένα όμορφο στενό (50μ) απάνεμο κόλπο. Το χωριό αποτελείται από δύο μικρές κοινότητες: Το Έξω Βαθύ βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου όπου δένουν βάρκες και το Μέσα Βαθύ στην άκρη του κόλπου δίπλα σε καλλιέργειες, αραιή δενδρώδη βλάστηση και αμπέλια. Σήμερα στο Βαθύ ζουν μόνο 3 - 4 οικογένειες και ασχολούνται με τις διάφορες δραστηριότητες που κρατούν ζωντανή την περιοχή. Το Βαθύ θα το βρείτε στον δρόμο με κατεύθυνση προς τη Μαλτεζάνα, πίσω από την παραλία του Σχοινώντα. Σίγουρα θα εκπλαγείτε από την άγρια φύση και το εντελώς διαφορετικό έδαφος σε σύγκριση με ότι άλλο έχετε δει στο νησί.
ΠΕΡΑ ΓΙΑΛΟΣ - Infinity Blue

ΠΕΡΑ ΓΙΑΛΟΣ

Στον Πέρα Γιαλό θα βρείτε μια πανέμορφη καθαρή παραλία, η οποία - λόγω της θέσης της - προστατεύεται από τις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες. Εκεί, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη βουτιά και στη συνέχεια να απολαύσετε παραδοσιακό καφέ ή μεσημεριανό γεύμα στα μικρά καφέ και ταβερνάκια ακριβώς πάνω από την παραλία. Στο χωριό θα βρείτε και το Μουσείο της Αστυπάλαιας, όπου κάποιος μπορεί να μάθει όλη την ιστορία του νησιού ανά τους αιώνες μέσα από την άρτια έκθεση των τεχνουργημάτων που είναι εξαιρετικής ποιότητας και ποσότητας! Από τον Πέρα Γιαλό ξεκινούν τα καθημερινά καλοκαιρινά καραβάκια στα νησάκια γύρω από την Αστυπάλαια.